• Klantbeoordelingen 0 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld

Algemene voorwaarden

Deze website wordt beheerd door EasyTerra B.V.

Het bedrijf is gevestigd te:

EasyTerra B.V.
Westersingel 24
8913 CL Leeuwarden
Geregistreerd bij de Kamer van Koophandel Leeuwarden (01104443) handelt als een tussenpersoon voor autoverhuurbedrijven wereldwijd. Hierna te noemen "EasyTerra".

1. Gegevensbescherming

Graag wijzen we je op het volgende: Deze site wordt geëxploiteerd via servers beheerd door EasyTerra B.V., dit bedrijf is in Nederland gevestigd. Alle persoonlijke gegevens die je bij ons achterlaat, worden niet alleen verwerkt door EasyTerra B.V., maar ook door de partners waarmee we samenwerken. Deze partners kunnen in Nederland gevestigd zijn, maar ook daarbuiten. Indien je niet wilt dat deze persoonlijke gegevens worden overgedragen aan derden, bezoek deze site dan niet. Door onze services te gebruiken bevestig je dat jouw persoonlijke gegevens mogen worden verwerkt in het buitenland en erken je dat de datatransfer aan derden voor ons noodzakelijk is. Zo kunnen we jou de beste service bieden.

Je kunt op ieder moment jouw persoonlijke gegevens die door ons zijn opgeslagen opvragen, wijzigen of verwijderen. Neem dan contact met ons op via [email protected] of het onderstaande adres:

EasyTerra B.V.
Westersingel 24
8913 CL Leeuwarden
Nederland

2. Boekingen

Normaal gesproken worden boekingen via EasyTerra direct bevestigd. Een uitzondering hierop kan bijvoorbeeld een last minute boeking zijn. Ook boekingen op aanvraag, speciale voertuigen, one way boekingen en optionele extra’s kunnen wat langer duren. In deze gevallen moet EasyTerra een verzoek sturen naar het autoverhuurbedrijf en wachten op een bevestiging. Na ontvangst van deze bevestiging en de betaling stuurt EasyTerra je een voucher omtrent de boeking per e-mail of per fax (op aanvraag). Deze voucher laat je bij het ophalen van de huurauto aan het autoverhuurbedrijf zien. Het huurcontract wordt lokaal afgesloten tussen de klant en het autoverhuurbedrijf en valt onder de algemene voorwaarden van het autoverhuurbedrijf en onder de lokale wetgeving. EasyTerra heeft het recht om een boeking te wijzigen naar een ander autoverhuurbedrijf, onder voorbehoud van beschikbaarheid, en jou hierover op tijd te informeren.

3. Betaling

Bij het maken van een boeking betaal je het volledige bedrag per creditcard aan EasyTerra. Bij het ophalen van de huurauto moet de hoofdbestuurder, degene op wiens naam de boeking/voucher staat, een geldige creditcard op eigen naam aan het verhuurbedrijf kunnen geven. Deze creditcard wordt gebruikt om de borg (zie "Borg") en eventuele extra’s mee te betalen.

De voucher wordt naar jou toegestuurd als deze is bevestigd door het autoverhuurbedrijf en nadat EasyTerra de volledige betaling van de boeking heeft ontvangen. Alle prijzen zijn gebaseerd op een periode van 24 uur, deze periode begint zodra de huurauto wordt opgehaald. Het belaste bedrag is geldig voor de bevestigde huurperiode. Als er iets aangepast wordt, kan het zijn dat je ter plekke extra betaalt. Wil je de huurauto eerder terugbrengen, dan kan het autoverhuurbedrijf bijvoorbeeld een hoger dagelijks tarief in rekening brengen. Ook wanneer je hem juist later inlevert kan de prijs hoger uitvallen, het autoverhuurbedrijf kan dan het op dat moment geldende tarief aan extra uren of dagen in rekening brengen. Aangezien EasyTerra een bemiddelaar is, zijn wij niet in staat om facturen met de BTW te verstrekken. Als je een factuur nodig hebt met de BTW, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met het verhuurbedrijf.

Speciale camperreglementen

Bij boekingen van een camper dient het totale bedrag ten minste 70 dagen voor aanvang van de huur te zijn betaald. Indien de boeking meer dan vijftig dagen voor huuraanvang gemaakt wordt, betaal je bij het boeken een borg van ten minste 30% van het totaalbedrag.

4. Borg

Bij het ophalen van de huurauto vereist het autoverhuurbedrijf een borg. Er wordt een bepaald bedrag geblokkeerd of afgeschreven van je creditcard. Die creditcard moet internationaal geldig zijn en op naam van de hoofdbestuurder staan. Debitcards, prepaid creditcards en bankpassen worden niet geaccepteerd. De borg is meestal gelijk aan de kosten van een tank benzine, het eigen risico in het geval van schade aan of diefstal van de huurauto, plus lokaal te betalen kosten. Denk hierbij aan optionele extra's, lokale optionele verzekeringen, one way toeslagen, etc.

5. Autocategorie

De bevestiging van een boeking is altijd een bevestiging van de autocategorie, nooit voor een specifiek merk of model. Autoverhuurbedrijven onderhouden wagenparken met verschillende merken en modellen huurauto's van gelijkwaardige grootte en configuratie. Autoverhuurbedrijven hebben het recht om jou van een huurauto te voorzien die uit een gelijke of een hogere autocategorie komt dan de auto die je tijdens het boeken hebt gekozen en betaald.

6. Ophalen en retourneren van huurauto's

Bij het boeken van de huurauto bepaal je waar en wanneer de auto wordt opgehaald. Wanneer je de auto ophaalt op een luchthaven locatie, ontvangen EasyTerra en het autoverhuurbedrijf het vluchtnummer en de aankomsttijd van jou. Mocht je verwachten vertraging op te lopen voor het ophalen van het voertuig dan dien je ook ons te contacteren, zodat het ophalen van de auto ook na het afgesproken tijdstip nog kan worden bevestigd. Als je de auto ophaalt op een stadslocatie, dan hoef je alleen het exacte tijdstip van ophalen door te geven. Doorgaans zullen autoverhuurbedrijven de huurauto ongeveer dertig tot zestig minuten langer beschikbaar houden, zolang dit binnen de openingstijden valt. Het ophalen van de huurauto buiten de openingstijden moet worden aangevraagd. Hier wordt een extra toeslag voor in rekening gebracht.

Speciale camperreglementen

Bij het ophalen en retourneren van campers gelden specifieke tijden. Wanneer je de camper buiten deze tijden ophaalt of terugbrengt, indien beschikbaar, geldt er altijd een extra toeslag. Deze toeslagen worden bekendgemaakt bij het bevestigen van de boeking. Bij het ophalen van de camper ontvang je gedetailleerde informatie over het voertuig.

7. Aanlever- en ophaalservice

Deze service kan bij de stadslocaties van autoverhuurbedrijven aangevraagd worden, hier betaal je wel een extra toeslag voor. Voor het aanvragen van de aanleverservice en de ophaalservice moet je verplicht de naam, adres en telefoonnummer van het hotel doorgeven. De afgesproken tijden zijn bij benadering en kunnen variëren of uitlopen tot zestig minuten. Het bezorgen en ophalen van huurauto's is niet mogelijk voor cruise terminals, privé accommodatie, bungalowparken of campings.

8. Verzekeringen

Toeslagen, zaken die inclusief zijn en dekkingen verschillen per bestemming, autoverhuurbedrijf en autocategorie. Meer informatie vind je in het huurcontract (in de plaatselijke taal, maar vaak wel met een Engelse vertaling) van het autoverhuurbedrijf. Over het algemeen kunnen verzekeringsclaims, gebaseerd op het huurcontract, alleen worden ingediend wanneer de schade is gemeld aan en genoteerd door de politie. Het is in elk geval noodzakelijk dat het gebruik van de huurauto in overeenstemming is met het huurcontract. De producten en prijzen van EasyTerra zijn altijd inclusief:

  • Aansprakelijkheidsverzekering inclusief de wettelijk verplichte minimum dekking,
  • CDW = Collision Damage Waiver met of zonder eigen risico, afhankelijk van het autoverhuurbedrijf. De CDW dekt nooit schade aan banden, glas, buitenspiegels, onderzijde, interieur, dak, motor, schade aan sloten en verlies van de autosleutels.
  • TP = Theft Protection (diefstalverzekering) met of zonder blijvend eigen risico, afhankelijk van het autoverhuurbedrijf.

9. Dekking eigen risico product

Op de meeste bestemmingen, en bij de meeste van onze autoverhuurpartners, kun je bij je boeking tegen betaling kiezen voor een dekkingsproduct van EasyTerra. De specifieke algemene voorwaarden en de prijzen zijn te vinden in de voucher, en worden vermeld tijdens het maken van de boeking. Deze dekkingsproducten zijn géén verzekering, het gaat hier om een speciale service van EasyTerra. EasyTerra bepaalt zelf of en in welke mate een claim geldig is. Indien de boeking inclusief het dekking eigen risico product is van EasyTerra (niet van het autoverhuurbedrijf) moet je in geval van schade aan of diefstal van de huurauto de volgende documenten kunnen laten zien: huurcontract, schaderapport van het autoverhuurbedrijf, politierapport, of bij een eenzijdig ongeval een schriftelijke kennisgeving van de politie, een bewijs van betaling en/of een kopie van de creditcardafschrift. Er wordt alleen overgegaan tot restitutie wanneer alle documenten worden overlegd en wanneer opzet en nalatigheid uitgesloten kunnen worden. Het dekking eigen risico product van EasyTerra heeft geen enkele connectie met de Super CDW die autoverhuurbedrijven aanbieden. Er wordt niet overgegaan tot restitutie bij schade of ongelukken wegens het overtreden van de plaatselijke verkeersregels, het schenden van het huurcontract of wanneer de betrokken derde partij de claim weigert te schikken. Alle huurcontracten zijn onderhevig aan de lokale wetgeving van het land waar de huurauto is opgehaald.

10. Dekking eigen risico

Bij onze dekkingsproducten is schade aan de volgende delen van de auto altijd uitgesloten van restitutie: het interieur, dak, de versnellingsbak, onderzijde, koppeling, motor, carter, schade vanwege het gebruiken van de verkeerde brandstof, door dieren veroorzaakte ongelukken (inclusief beten van steenmarters), glas en banden. Op de laatste pagina van de voucher staat meer specifieke informatie over de uitzonderingen wat betreft het aangekochte product. Dekking van het eigen risico dekt geen schade aan of verlies van persoonlijke eigendommen, diefstal van het voertuig naar aanleiding van het verlies van de sleutels, inkomensverlies van het autoverhuurbedrijf wanneer een voertuig niet meer gebruikt kan worden, pechhulp, wegsleepkosten, verwerkingskosten in geval van schade (indien van toepassing) en administratiekosten. Ook andere persoonlijke kosten zoals telefoonrekeningen, hotel accommodatie, kosten voor het openbaar vervoer of taxi worden niet gedekt. Restitutie is ook onmogelijk als een ongeluk is veroorzaakt vanwege het overtreden van de lokale verkeersregels, en/of wanneer de bestuurder een boete heeft gekregen en/of wanneer de verzekeringsmaatschappij (zelfs van de andere betrokken partij) ter plekke de schaderegeling heeft afgewezen. Alle huurcontracten zijn onderhevig aan de lokale wetgeving van het land waar de huurauto is opgehaald.

11. Dekking eigen risico met uitgebreide dekking

Schade aan het interieur en de versnellingsbak zijn uitgesloten van dekking van het eigen risico, ook met uitgebreide dekking. Op de laatste pagina van de voucher vind je meer informatie en andere specifieke uitzonderingen van het aangekochte product. Dit product dekt ook geen schade aan of verlies van persoonlijke eigendommen, diefstal van het voertuig naar aanleiding van het verlies van de sleutels, inkomensverlies van het autoverhuurbedrijf wanneer een voertuig niet meer gebruikt kan worden, pechhulp, wegsleepkosten en andere persoonlijke kosten zoals telefoonrekeningen, hotelaccommodatie, kosten voor het openbaar vervoer of taxi. Restitutie is ook onmogelijk als een ongeluk is veroorzaakt vanwege het overtreden van de lokale verkeersregels, en/of wanneer de bestuurder een boete heeft gekregen en/of wanneer de verzekeringsmaatschappij (zelfs van de andere betrokken partij) ter plekke de schaderegeling heeft afgewezen. Alle huurcontracten zijn onderhevig aan de lokale wetgeving van het land waar de huurauto is opgehaald.

Speciale camperreglementen

EasyTerra biedt geen dekking eigen risico producten voor campers.

12. Extra dekking

Wanneer je de huurauto ophaalt, kan het autoverhuurbedrijf een extra dekking aanbieden, zoals bijvoorbeeld PAI (Personal Accident Insurance, dit is een inzittendenverzekering), PEC (Personal Effects Coverage, een bagageverzekering), Super CDW, Seguro Relax Insurance, Road Assistance, etc. EasyTerra keert geen kosten uit van lokaal aangekochte verzekeringen en/of toeslagen. Deze kosten worden ook niet vergoed wanneer ze bij het terugbrengen van de huurauto onnodig zijn gebleken.

13. Rijbewijs

Huurders en extra bestuurders moeten bij het ophalen van de huurauto een geldig rijbewijs laten zien. Dit rijbewijs moet minstens één jaar in het bezit zijn. In bijzondere gevallen moet je het rijbewijs minstens drie jaar of langer geleden gehaald hebben (details staan in de algemene voorwaarden van de voucher). Als het nationale rijbewijs niet volledig in Romeinse schrift is afgedrukt, dan ben je verplicht om dit rijbewijs aan te vullen met een International Driving Permit (IDP, een internationaal rijbewijs). Sommige autoverhuurbedrijven vereisen altijd een internationaal rijbewijs bij het ophalen van de huurauto, zelfs wanneer het originele nationale rijbewijs wel volledig in Romeinse schrift is afgedrukt (details staan in de algemene voorwaarden van de voucher). Alle autoverhuurbedrijven hebben een minimum leeftijd vereiste. Sommige autoverhuurbedrijven hebben daarnaast ook een maximum leeftijd vereiste. Deze vereisten zijn van toepassing voor zowel de hoofdbestuurder als de extra bestuurders.

Speciale camperreglementen

Let op: afhankelijk van het toegestane totale gewicht van de camper, kan het zijn dat rijbewijs categorie C1 (Europees rijbewijs) vereist is.

14. Extra bestuurders

Bij sommige autoverhuurbedrijven zijn de kosten voor extra bestuurders al bij de prijs inbegrepen; andere autoverhuurbedrijven brengen bij het ophalen van de huurauto hiervoor per dag extra kosten in rekening. Deze kosten staan vermeld op de website van EasyTerra en op de voucher. Extra bestuurders dienen in elk geval in het huurcontract geregistreerd te worden en moeten bij het ophalen van de huurauto dezelfde documenten laten zien als de hoofdbestuurder (een geldig rijbewijs, een geldig paspoort of identiteitsbewijs en, zo nodig, een internationaal rijbewijs).

15. One Way verhuur

One Way verhuren zijn op de meeste bestemmingen bij de meeste autoverhuurbedrijven beschikbaar tegen een extra tarief. Deze moeten altijd worden aangevraagd. EasyTerra vraagt bij het autoverhuurbedrijf de One Way aan en vraagt ook welke toeslagen van toepassing zijn. Deze betaal je ter plekke. Nadat de boeking is gemaakt, hoor je van EasyTerra welke toeslag je betaalt. Als je niet akkoord gaat met de One Way toeslag dan kun je de complete boeking kosteloos annuleren. Er kunnen beperkingen van toepassing zijn voor bepaalde autocategorieën, huurperiode en tussen bepaalde steden en locaties.

16. Reizen naar andere landen

Als je van plan bent naar andere landen te reizen, dan moet je dit vermelden bij het doen van de boeking. Alle landen moeten op de voucher staan genoteerd. In de meeste gevallen moet het autoverhuurbedrijf het reizen naar andere landen goedkeuren; hiervoor wordt een dagelijks tarief berekend. Dit tarief staat in de algemene voorwaarden van de voucher.

17. Optionele uitrusting

Optionele extra’s zoals kinderstoeltjes, imperial en winteruitrusting moeten bij het maken van de boeking aangevraagd worden. Bevestiging door het autoverhuurbedrijf van een boeking met deze extra’s is onder voorbehoud van beschikbaarheid. De te betalen toeslagen staan vermeld op de voucher en betaal je ter plekke.

18. Klantenservice

EasyTerra ondersteunt je bij problemen met het autoverhuurbedrijf die niet ten laste van jou gelegd kunnen worden. Als bemiddelaar kan EasyTerra niet verantwoordelijk worden gehouden voor de levering van diensten door het autoverhuurbedrijf (inclusief verzekeringen) volgens het huurcontract en/of de terugbetaling van de kosten van het autoverhuurbedrijf. Jij moet claims binnen negentig dagen na het incident schriftelijk naar EasyTerra hebben gestuurd.

19. Boeking wijzigen

Boekingen kunnen tot achtenveertig uur voor het ophalen van de huurauto worden gewijzigd, en zijn onderhevig aan beschikbaarheid en extra kosten. EasyTerra brengt geen wijzigingskosten in rekening maar hanteert wel de prijzen die op het moment dat de boeking wordt gewijzigd van toepassing zijn. Er kunnen geen wijzigingen worden gemaakt na het tijdstip van ophalen: de huurperiode kan niet verlengd worden en je krijgt geen geld terug voor ongebruikte dagen als je de huurauto later ophaalt of eerder terugbrengt. Alle soorten wijzigingen van de boeking (vluchtgegevens, aankomsttijd, autocategorie, etc.) moeten worden doorgegeven aan EasyTerra en NIET direct aan het autoverhuurbedrijf. Houd er rekening mee dat het veranderen van de naam van de hoofdbestuurder geen wijziging is, maar wordt gezien als annulering van de originele boeking, waarbij er een nieuwe boeking wordt gemaakt op naam van de nieuwe hoofdbestuurder.

Speciale camperreglementen

Het wijzigen van een boeking is alleen mogelijk voor aanvang van de huurdatum en is onderhevig aan beschikbaarheid en extra kosten. De kosten zijn inclusief de annuleringskosten ten tijde van het wijzigen van de boeking en de nieuwe huurprijs die van toepassing is ten tijde van het wijzigen van de boeking.

20. Annuleringen

Boekingen kunnen tot achtenveertig uur voor het ophalen van de huurauto kosteloos worden geannuleerd, alleen als dit tijdens kantooruren aan EasyTerra wordt gemeld van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur 's ochtends en 20.00 uur 's avonds CET en op zaterdagen, zondagen en feestdagen tussen 10.00 uur 's ochtends en 18.00 uur 's avonds CET. Je krijgt geen geld terug voor boekingen die binnen deze achtenveertig geannuleerd worden. Je krijgt ook geen geld terug voor het annuleren van bevestigde en betaalde boekingen van 7 en 9-persoons busjes die opgehaald moeten worden in de maanden juli en augustus, ongeacht wanneer deze boeking wordt geannuleerd. EasyTerra geeft je geen geld terug voor ongebruikte dagen wegens "no show" , het later ophalen of het vroeger terugbrengen van de huurauto. Klanten hebben het recht om schriftelijk aan te tonen dat er sprake is van een lagere financiële schade, waarna vervolgens de annuleringskosten verlaagd kunnen worden.

Speciale camperreglementen

De hoogte van de kosten voor het annuleren van een camperboeking hangt af van de datum van annuleren. Deze kosten worden apart vermeld op de offerte of de voucher.

21. Aansprakelijkheid

Als bemiddelaar is EasyTerra alleen aansprakelijk voor het ordelijk plaatsen van de autoverhuurboeking bij het autoverhuurbedrijf. Dat wil zeggen, om ervoor te zorgen dat de autoverhuur tegen de overeengekomen voorwaarden plaats kan vinden. EasyTerra is niet aansprakelijk wanneer huurcontracten niet zijn doorgevoerd vanwege redenen waarvoor jijzelf verantwoordelijk bent. Denk hierbij aan het niet bij je hebben van geldige documenten bij het ophalen van de huurauto (rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs, creditcard, voucher), niet voldoen aan de vereisten zoals de minimum/maximum leeftijd, niet in staat zijn om te rijden wegens de consumptie van alcohol, drugs, voorgeschreven medicijnen, etc.

Daarnaast is EasyTerra alleen aansprakelijk voor de compensatie van financiële schade veroorzaakt door het handelen met opzet of grove nalatigheid van haar werknemers. In het geval van lichte nalatigheid beperkt de aansprakelijkheid en de compensatie van EasyTerra zich tot de te verwachte verliezen die volgen uit het contract en alleen in het geval van schending van de contractuele verplichting, waarbij het naleven van het contract bijzonder belangrijk is. EasyTerra is aansprakelijk voor zaken die vanaf het begin onmogelijk waren, maar alleen als de belemmering van het nakomen bekend was bij EasyTerra, of indien het gebrek aan kennis is ontstaan door grove nalatigheid. De voornoemde beperkingen en uitzonderingen van aansprakelijkheid zijn niet van toepassing in geval van persoonlijk letsel, gezondheidsproblemen of overlijden. Indien onze aansprakelijkheid uitgesloten of beperkt is, geldt hetzelfde voor de aansprakelijkheid van de werknemers, vertegenwoordigers en functionarissen van EasyTerra. De aansprakelijkheid voor schade zal na een jaar verlopen, met uitzondering van claims gebaseerd op ongeoorloofde handelingen. EasyTerra is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor claims die gebaseerd zijn op de contractuele huurovereenkomst tussen jou en het autoverhuurbedrijf of voor de huurauto zelf. In deze gevallen dien je contact op te nemen met de contractuele partner, dit is het autoverhuurbedrijf. EasyTerra is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor het gehuurde voertuig, in het bijzonder niet voor de technische veiligheid noch of het voertuig geschikt is voor de behoeften van de klant. In dit opzicht zijn de claims van de klant uitsluitend beperkt tot de lokaal betrokken leverancier.

22. Privacybeleid

Wij vinden het beschermen van jouw persoonlijke gegevens onze belangrijkste verantwoordelijkheid. Hieronder lees je meer over de gegevens die we verwerken en het doel ervan in overeenstemming met de relevante wetgeving met betrekking tot gegevensbescherming.

1. Verantwoordelijke instantie

De verantwoordelijke instantie voor gegevensverwerking in Europa is:

EasyTerra B.V.
Westersingel 24
8913 CL Leeuwarden
Nederland

Heb je vragen of opmerkingen over ons privacybeleid voor gegevensbescherming in het algemeen of de handhaving van jouw rechten (zie nr. 6)? Dan kun je contact met ons opnemen via het e-mailadres [email protected]. Je kunt ook schriftelijk contact opnemen met onze verantwoordelijke medewerker voor gegevensbescherming:

Tjeerd Kramer
EasyTerra B.V.
Westersingel 24
8913 CL Leeuwarden
Nederland

2. Doel van gegevensverwerking

We verzamelen en verwerken gegevens omdat:
  • We de functionaliteit en prestaties van de website willen waarborgen.
  • De boeking van huurauto's, hun levering en betaling (contractverwerking) verwerkt moet worden.
  • We graag interessante aanbiedingen en nieuws delen via onze nieuwsbrief

3. Opgeslagen gegevens

In principe is het mogelijk om onze website te bezoeken zonder dat je persoonlijke gegevens verstrekt.

Voor betere prestaties en om de functionaliteit van onze website te garanderen, verwerken wij de gegevens die door jouw internetbrowser naar ons worden verzonden. Dit zijn onder andere de datum en tijd van je bezoek, browserinstellingen, het besturingssysteem en het IP-adres.

Om een huurauto te verwerken, hebben we je naam, adres, leeftijd van de bestuurder en contactgegevens zoals een e-mailadres of telefoonnummer, creditcard of bankgegevens nodig. Om bepaalde aanbiedingen te kunnen garanderen, kan het ook zijn dat we je geboortedatum, rijbewijs en ID-gegevens nodig hebben.

Om je handige informatie en leuke aanbiedingen via onze nieuwsbrief te kunnen sturen, hebben we jouw e-mailadres nodig.

4. Ontvanger of categorieën ontvangers

De reserveringen voor autoverhuur worden afgehandeld door verschillende partnerbedrijven. De gegevens die je verstrekt in een formulier op onze website, zoals die beschreven in sectie 3, worden verzonden naar bovengenoemde partners, onze betalingsdienstaanbieder inclusief fraudepreventie, en het door jou gekozen autoverhuurbedrijf. Het doel hiervan is het boeken van jouw huurauto.

We hebben daarnaast het recht om je gegevens over te dragen aan incassobureaus en organisaties voor bedrijfsbescherming (zoals kredietbeoordelingsbedrijven).

Het kan zijn dat de ontvangers van de gegevens zich bevinden in landen buiten het Europees Economische Gebied (derde landen) waar het lokaal van toepassing zijnde recht geen vergelijkbaar niveau van gegevensbescherming biedt. In die gevallen garandeert EasyTerra op andere manieren een voldoende hoog niveau van gegevensbescherming.

5. Gegevensbescherming

Om jouw privacy te beschermen, worden alle boekingsaanvragen en gerelateerde betalingstransacties die wij via onze website ontvangen, verwerkt door een HTTPS-versleutelde server met behulp van de modernste codering (SSL/TLS). Je kunt zien dat jouw browser deze beveiligde codering gebruikt, dit wordt namelijk aangegeven doordat het internetadres begint met "https". Daarnaast zie je vaak een klein symbool van een hangslotje in de adresbalk van je browser. Is het slotje gesloten? Dan is het een beveiligde overdracht. Sommige browsers tonen de adresbalk of een deel ervan in het groen als dit het geval is.

6. Handhaving van jouw rechten

Je hebt altijd het recht om op ieder moment informatie op te vragen over de persoonlijke gegevens die we van je bewaren en om de correctie, verwijdering of beperking van de verwerking van deze gegevens aan te vragen. Gebruik de contactmogelijkheden onder nummer 1 om van deze rechten gebruik te maken.

7. Recht van beroep bij toezichthoudende instanties

Daarnaast heb je het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthoudende instantie.

8. Gebruik van Cookies

EasyTerra maakt gebruik van cookies op de website. Cookies zijn kleine tekstbestanden die van onze webserver naar jouw browser worden verzonden tijdens een bezoek aan onze website. Deze worden door je browser op je computer opgeslagen voor later gebruik.

Het doel van deze cookies is om je computer tijdens een bezoek aan onze website te blijven herkennen wanneer je wisselt van één van onze websites naar een andere website van ons en om het einde van je bezoek te kunnen bepalen.

We gebruiken deze technologieën ook om gebruiks- en voorkeursinformatie over je te verzamelen in de loop der tijd en op verschillende platforms. Dat geldt ook voor onze geselecteerde zakenpartners, inclusief onze advertentiepartners. Deze bedrijven gebruiken bepaalde technologieën om advertenties en marketingberichten aan jou te leveren na een bezoek aan onze website. Natuurlijk kun je onze website ook zonder cookies bekijken. Internetbrowsers staan vaak standaard ingesteld om cookies te accepteren. Je kunt het gebruik van cookies op elk moment deactiveren in de instellingen van de browser. Gebruik alstublieft de hulpfuncties van je internetbrowser om uit te vinden hoe je de instellingen kunt wijzigen. Houd er rekening mee dat sommige functies van onze website mogelijk niet werken als je het gebruik van cookies uitschakelt.

9. Google Analytics

Onze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. ("Google"). Cookies worden op je computer opgeslagen, waardoor we een analyse kunnen maken van je gebruik van de website.

De informatie die door de cookie wordt gegenereerd over jouw gebruik van deze website, wordt meestal doorgestuurd naar een server van Google in de VS en daar opgeslagen. We gebruiken de service op onze website met geactiveerde IP-anonimiteit. Dit betekent dat op onze website uw IP-adres vooraf door Google zal worden ingekort in de lidstaten van de Europese Unie of in andere lidstaten van de Europese Economische Zone en daarom anoniem is. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres overgedragen naar een server van Google in de VS en daar afgekort. In onze naam zal Google deze informatie gebruiken om jouw gebruik van de website te evalueren, rapporten over de website-activiteit samen te stellen en om andere diensten met betrekking tot de website-activiteit en internetgebruik aan ons als websitebeheerder te leveren.

Het IP-adres, dat via jouw browser wordt verstuurd en wordt gebruikt door Google Analytics, wordt niet samengevoegd met andere Google-gegevens.

Je kunt voorkomen dat cookies in je browser worden opgeslagen in de instellingen van de browsersoftware (zie 8.). Houd er rekening mee dat sommige functies van onze website mogelijk niet werken als je het gebruik van cookies uitschakelt.

Bovendien kun je het verzamelen en gebruiken van de door de cookie gegenereerde gegevens met betrekking tot jouw gebruik van de website (inclusief het IP-adres) en de verwerking van deze gegevens door Google voorkomen door de browserplug-in te downloaden en te installeren die beschikbaar is via de volgende link: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl

10. Nieuwsbrief

Je kunt je via onze website abonneren op de nieuwsbrief. Zo ontvang je informatie over onze aanbiedingen. Gegevensverwerking in het kader van de nieuwsbrief vindt plaats met jouw toestemming.

Je hebt het recht om deze toestemming te allen tijde in te trekken voor toekomstige nieuwsbrief-e-mails. Hier kun je je afmelden voor de nieuwsbrief, daarmee trek je je toestemming in.

11. Andere communicatie

EasyTerra kan je voorafgaand aan het ophalen van de huurauto ook een "voor vertrek e-mail" met een aantal nuttige adviezen sturen. En een herinnering aan wat je moet meenemen naar de balie van de autoverhuurder. Nadat de huurperiode achter de rug is, kunnen wij je een vragenlijst toesturen of vragen om je ervaring met ons te delen.

12. Links

Onze website kan links naar andere platforms bevatten. Als je wordt omgeleid naar een andere website door op een van de links te klikken, is het privacybeleid van EasyTerra B.V. niet meer van toepassing. In plaats daarvan is het beleid van die betreffende websitebeheerder van toepassing.

13. Wijziging van de gegevensbescherming

Wij hebben het recht om dit privacybeleid te wijzigen om het aan te passen aan de nieuwe functies op de website of aan een gewijzigde juridische situatie. Het bestaande beleid dat van kracht is op het moment dat je onze website bezoekt, is geldig.

23. Diversen

Bij nietigheid van enkele bepalingen van het huurcontract resulteert dit niet in nietigheid van het gehele contract. Daarbij zijn de algemeen geldende wettelijke voorschriften van toepassing. Voor alle consumenten van de Europese Unie zijn de voorwaarden van deze overeenkomst en alle bezwaren met betrekking tot de betaling onderworpen aan de Nederlandse wet.